• Bel in Vuur en Vlam• Geluidshinder in Doornboomstraat • Themawandeling ‘Stegentocht in ’t nieuw’• Hutsepotdagen voor senioren• 11.11.11- comité zoekt vrijwilligers

Bel in Vuur en Vlam
Toerisme Geel en de Geelse Gidsenbond organiseren op vrijdag 11 november een individuele en vurige belevingstocht in Bel. ‘Bel in Vuur en Vlam’ belooft je zintuigen volop te laten werken. Luister naar de gids, griezel en geniet, proef van het lekkers, bewonder het vuur en licht. Ook voor de kleinsten is er animatie! Graag een vurig snoetje of liever zelf iets leuks knutselen? Alles is mogelijk tijdens deze bijzondere tocht.
 
Je kan vrij vertrekken tussen 19u en 21u in het parochiecentrum van Bel. Volwassenen betalen 7 euro om deel te nemen, kinderen 5 euro. In voorverkoop kosten de tickets respectievelijk 5 euro en 3 euro. Stevig schoeisel is zeker aanbevolen. Wie deelneemt, krijgt in primeur ook het gloednieuwe wandelnetwerk ‘de Kempense Landduinen’ voorgesteld. Dit knooppuntennetwerk staat garant voor 340 km wandelplezier in Geel, Balen en Meerhout. De officiële opening staat geprogrammeerd op vrijdag 25 november.
 
 
Geluidshinder in Doornboomstraat 
Voor de toekomstige verbreding van het Albertkanaal door NV de Scheepvaart is de firma Air Liquide genoodzaakt hun leiding om te leggen. Air Liquide zal op 18 november rond 6u starten met het aflaten van de waterstofleiding op de installatie ter hoogte van de Doornboomstraat. Dit zal geluidshinder met zich meebrengen. Het einde van de werken is voorzien rond 12u.
 
 
Themawandeling  ‘Stegentocht in ’t nieuw’
De themawandeling ‘stegentocht’ die al een tijdje meeging, werd recent aangepast. Sluit op zondag 6 november gratis aan en laat je leiden door de stadsgids. Die neemt je voor de gelegenheid mee naar een heel ander gebied in Geel, voor velen ongetwijfeld een nieuwe of minder bekende omgeving. Dat de kerkpaadjes alsmaar minder in aantal worden is een spijtige zaak. Daarom doet de gids zijn best om wat rest te bewandelen. Verneem alles over de vroegere ‘breedhuizen’ op de Markt, Hotel De Kempen, de Wayenborch, het kunstige OPZ en de hoeve tussen Stokterakker en Wilders. Afspraak om 14u aan het Toerismehuis op de Markt.
 
 
Hutsepotdagen voor senioren
Van 6 t.e.m. 18 november organiseert de seniorenraad de ‘Hutsepotdagen’. Zoals een lekkere ‘hutsepot’ bestaat uit verschillende ingrediënten, wil deze veertiendaagse een hutsepot zijn van uiteenlopende activiteiten. Verwacht je o.a. aan een operette, concert, infosessie, filmvoorstelling, tentoonstelling, wandelingen en lezingen. De ‘Hutsepotdagen’ worden in stijl afgesloten met een seniorenbal in de nieuwe fuifzaal ‘De Waai’. Hoewel het project in eerste plaats open staat voor de Geelse senioren, is iedereen welkom. Het volledige programma kan je downloaden via www.geel.beof opvragen bij de seniorenconsulente.
 
 
11.11.11- comité zoekt vrijwilligers
Van donderdag 10 november tot en met zondag 13 november gaat het jaarlijkse actieweekend van 11.11.11 weer door. Ook in Geel is de kans groot dat je aangesproken wordt door één van de vele vrijwilligers. Zoals elk jaar doet het 11.11.11-comité van Geel beroep op vrijwillige verkopers. Via de Noord-Zuiddienst aan de Kollegestraat 22 vertrekken alle verkopers naar warenhuizen, bakkers, slagers, markt en andere locaties om de verkoopgadgets van 11.11.11 aan te bieden.


Wil jij mee je steentje bijdragen in Geel? Neem dan snel contact op via Mireille.govaerts@gmail.comof 0486 799 830. Concreet vraagt het comité aan de kandidaat-verkoper om zich in de loop van het actieweekend gedurende minimaal twee uren op te offeren voor de verkoop van wenskaarten en andere spullen ten voordele van de ‘Vecht tegen Onrecht’-partners in het Zuiden. De 11.11.11-campagne van dit jaar draait rond de slogan ‘Wij verbruiken, zij betalen de rekening’. Met de campagne wil de organisatie de aandacht vestigen op de gevolgen van de klimaatverandering voor ontwikkelingslanden.
 
meer info: www.11.be